TVRDE KATALONSKI MEDIJI

Mesi se vraća kući: Na Barseloni je da napravi pravi korak

Mesi je 2021. godine stigao u Pariz iz Barselone, a ugovor mu traje do kraja tekuće sezone

Mesi: Vraća mu se u Barselonu. Screenshot/Twitter

N. H.

10.4.2023

Španski mediji tvrde da Lionel Mesi (Messi) odugovlači pregovore s PSG-om jer čeka da vidi može li mu Barselona ponuditi uslove, pošto bi se radije vratio u klub nego ostao u Parizu.

Odbio plaću od 400 miliona eura

Mesi je 2021. godine stigao u Pariz iz Barcelone, a ugovor mu traje do kraja tekuće sezone. Iako je najavio da će odluku o budućnosti objaviti nakon Svjetskog prvenstva u Kataru, Mesi to još nije uradio, ali je jasno da nema previše opcija.

Nedavno je dobio i ponudu za plaću od 400 miliona eura godišnje iz Saudijske Arabije, ali je naglasio da ne želi napustiti evropski fudbal i da još želi da se takmiči na najvišem nivou.

Vraća mu se u Barselonu

Kako se navodi, Mesi bi se najradije vratio u Barsu, ali još ne može dobiti ponudu zbog finansijskih problema u kojima se nalaze Katalonci.

- Mesi bi se najradije vratio u Barselonu, on čeka ponudu katalonskog kluba, ali ona još nije stigla. Barselona želi da se Mesi vrati, ali za sada ne može poslati konkretnu ponudu zbog finansijskih problema. Rukovodstvo katalonskog kluba pregovara sa sponzorima, koji bi omogućili povratak Mesija, a ujedno bi i Barselona trebala izbjeći kršenje pravila finansijskog fer-pleja - navodi se u tekstu "Mundo Deportiva".

On je bio član Barselone od 2000. do 2021. godine, a s ovim timom je osvojio 34 trofeja. U dresu Barselone odigrao je ukupno 778 utakmica, a postigao je 672 gola i upisao 303 asistencije. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.