MITSKA SCENA

Materaci napokon otkrio šta je rekao Zidanu u finalu Svjetskog prvenstva

Materaci je govorio o tom događaju u jednom podcastu i otkrio šta je toliko izbacilo iz takta francusku legendu

Materaci: Otkrio šta je rekao Zidanu. Screenshot/Twitter

N. H.

10.4.2023

Penzionisani italijanski defanzivac Marko Materaci (Marco Materazzi) je otkrio šta je rekao Zinedinu Zidanu (Zinedine Zidane) u finalu Svjetskog prvenstva 2006. godine, u kojem je Italija nakon penala pobijedila Francusku.

Mitska scena, jedan od najupečatljivijih događaja u historiji Mundijala, dogodila se u produžecima finala odigranog u Berlinu.

Francuski kapiten je izgubio živce i glavom u tijelo udario Italijana, koji je pao na travnjak. Zidan je potom isključen.

- Zidan mi je ponudio dres. Rekao sam mu da bih radije uzeo njegovu sestru – otkrio je Materaci za Italian Football TV šta je rekao slavnom Francuzu u 110. minuti, nakon čega je dobio udarac glavom u prsa. 

Podsjećamo, regularni dio utakmice je završio rezultatom 1:1, a strijelci su upravo bili Zidan u 7. i Materaci u 19. minuti.

Iako se ranije nagađalo kako je Materaci uvrijedio Zidanovu majku, obojica su potvrdila kako je spomenuo sestru.

- Provocirao me govoreći o mojoj sestri. Nisam ponosan na taj trenutak, ali je on dio moje karijere. To je bio moj trenutak slabosti. Nije mi uvrijedio majku, ali jeste sestru – kazao je Zidan za "L'Equipe" u jednom intervjuu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.