ZANIMLJIVO MIŠLJENJE

Legendarni Đurovski: Modrić je tri klase lošiji od Pižona

Oduvijek je bio poznat po ekscentričnim stavovima

Đurovski: Ne znam šta gledaju. Instagram

N. D.

10.4.2023

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Makedonac Milko Đurovski (60) poredio je nogometaše u današnjem vremenu s nogometašima iz vremena dok je on igrao. 

Za sebe je rekao da nije previše trčao jer bi se umorio i ne bi bio ni za šta. Ronalda je nazvao "nikakvim igračem" ako nije sto posto fizički spreman, a kritički je nastrojen i prema Luki Modriću.

- Modrić se uopće ne može mjeriti s Pižonom (Vladimir Petrović op.a.), tri klase je lošiji od njega. Kad gledam te igrače, ne znam šta ljudi vide u njima. Niko ne gleda realno. Svi po komandi imaju identično mišljenje, kao da im neko kaže da to mora tako. Ja sam drugačiji, rekao je Đurovski za Glas Srpske.

Vladimir Petrović Pižon je igrao za Crvenu zvezdu od 1972. do 1983. godine te je upisao više od 250 nastupa. Bio je i jugoslovenski reprezentativac. Kratko je igrao i za Arsenal, Rojal Antverp, Brest, Standard Lijež i Nansi.

Đurovskog se pamti kao jednog od najboljih golgetera jugoslavenske lige u 80-im godinama prošlog vijeka te kao kontroverznu ličnost. Između ostalog, prvi je igrač koji je iz Crvene zvezde prešao u Partizan. Oduvijek je bio poznat po ekscentričnim stavovima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.