FIFA NAREDILA

Za 48 minuta na terenu će dobiti 28 miliona eura

Žan-Kevinu Augustinu je tužio Lids junajted, a FIFA je odlučila da su mu oni dužni isplatiti sve što je trebao zaraditi kao igrač u propalom transferu

Agustin: Dobit će 28 miliona eura od Lidsa. Screenshot/Twitter

N. H.

11.4.2023

Krovna organizacija svjetskog fudbala (FIFA) je naredila Lidsu da isplati 28 miliona eura francuskom fudbaleru Žan-Kevinu Augustinu (Jean).

Dobio 28 miliona eura

On je u Lids stigao na posudbu iz RB Lajpciga u januaru 2020. godine. Došao je na posudbu, ali se Lids obavezao otkupiti njegov ugovor ako se vrati u Premijer ligu. Na kraju se Lids uspio vratiti u Premijer ligu, ali ugovor nije otkupio. Prije dvije godine Lajpcig je tužio engleski klub i presudom FIFA-e dobio oko 20 miliona eura.

Tu nije bio kraj, budući da je Lids tužio i sam fudbaler. Augustin je od FIFA-e zatražio da mu Lids isplati kompletan petogodišnji ugovor koji je trebao potpisati u junu 2020. godine.

Sada je FIFA presudila u njegovu korist, a Lids se žalio na ovu presudu Sportskom arbitražnom sudu. Njemu bi zbog te presude trebalo biti isplaćeno 28 miliona eura.

Odigrao 48 minuta

Augustin je za Lids odigrao samo tri utakmice i skupio 48 minuta. Karijeru je počeo u PSG-u, iz kojeg je 2017. godine otišao u Lajpcig. Od prošle godine je u Baselu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.