LIGA PRVAKA

Milan i Napoli igraju večeras

Nakon osvajanja skupine E Chelseaju je trebao preokret u osmini finala za plasman među posljednjih osam

Ekipa Milana. Twitter

A. O.

12.4.2023

Dominacijom Manchester Citiya protiv Bayerna (3:0) jučer su počeli ćetvrtfinalni susreti Lige prvaka. Osim ove utakmice, Inter je pobijedio na gostovanju kod Benfice (2:0).

U današnjem italijanskom derbiju igraju Milan i Napoli, kao i Real Madrid i Chelsea, a obje utakmice su u 21 sat.

Osvajanje skupine A

Napoli je četvrtfinale izborio osvajanjem skupine A ispred Liverpoola, Ajaxa i Rangersa, a nakon toga pobjedama 2:0 i 3:0 protiv Eintrachta u osmini finala. Milan Ante Rebića je do susreta s njim stigao kao drugoplasirana momčad skupine E. U grupi je ostao iza osvajača Chelseaja, a ispred RB Salzburga i Dinama, a nakon što je s 1:0 pobijedio Tottenham u prvoj utakmici osmine finala, četvrtfinale je izborio s 0:0 u uzvratu u Londonu.

Utakmica Real Madrida i Chelseaja je utakmica dva osvajača svojih skupina iz grupne faze takmičenja, a posebno zanimljiva zbog ogleda Luke Modrića i Matea Kovačića. Real je igra pred svojim navijačima, a uzvrat je šest dana kasnije u Londonu.

Madridski velikan osvojio je skupinu F ispred RB Leipziga, Šahtara i Celtica, a onda u prvom koraku nokaut faze s 5:2 na Anfieldu i 1:0 na Santiago Bernabeuu bio bolji od Liverpoola.

Izgubljen prvi susret

Nakon osvajanja skupine E Chelseaju je trebao preokret u osmini finala za plasman među posljednjih osam. Izgubio je prvi susret osmine finala kod Borussije Dortmund s 1:0, a onda pred svojim navijačima na Stamford Bridgeu slavio 2:0.

Utakmica Real Madrid - Chelsea igra se u Madridu uz direktan prijenos na HTV i Arena Sport 1. Italijanski derbi na San Siru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.