GRČKA

Izraelski golman optužen za silovanje djevojčice: U zatvoru započeo štrajk glađu

Kod Borisa Klajmana, sada već bivšeg golmana Volosa, pronađeno je i 1,5 grama heroina

Kleiman: Optužen za silovanje i posjedovanje narkotika. Screenshot/Twitter

N. H.

12.4.2023

Izraelski golman Boris Klajman (Kleiman) optužen je za silovanje maloljetne učenice u Kolonakiju u Grčkoj, ali on negira optužbe i započeo je štrajk glađu nakon što je uhapšen.

Štrajkuje glađu

Advokat bivšeg golmana Volosa se javio izraelskim medijima, navodeći da 33-godišnjak odbija da jede, a i da je ljut zbog onog za šta ga terete.

- Dali su mu hljeb i grickalice, ali on ne želi da jede, ljut je zbog optužbi na njegov račun. Čekamo da kamere dokažu šta Boris tvrdi. Silovanja nije bilo, droga, navodno, nije njegova i također je spreman da uradi testove koji će to dokazati. Učenici su bili pijani i tražili su s kim da se potuku, a kao i nekoliko drugih igrača bili su na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme - kazao je igračev advokat.

Seksualni napad na maloljetnicu

Incident se dogodio u utorak, oko pet sati ujutro. Grupa učenika četvrte godine iz jedne belgijske srednje škole je boravila na ekskurziji u Grčkoj, te se zabavljala u baru, gdje je optuženi golman bio sa svojom grupom, u kojoj je bio jedan strani saigrač. 

Navodno je počinitelj prišao djevojci, te iskoristio njeno alkoholizirano stanje i namamio je u privatniji dio lokala, gdje ju je počeo seksualno zlostavljati rukama, protiv njene volje. Njeni drugovi iz razreda su ga primijetili i uslijedio je incident s grupom djece koji se nastavio i ispred trga, nakon čega je on uhapšen.

Pronađen heroin kod golmana 

Kod njega je pronađeno 1,5 grama heroina i uhapšen je zbog navodnog silovanja i posjedovanja narkotika.

Kako prenose mediji, Klajman je otac troje maloljetne djece, ali poriče da je silovao maloljetnu učenicu.

Uhapšeni 33-godišnjak i saigrač koji je bio s njim u lokalu, odlukom predsjednika PAE Volosa, odmah su udaljeni iz tima i s njima je raskinut ugovor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.