HAOS U MINHENU

Nevjerovatne scene u Bajernovoj svlačionici: Mane fizički nasrnuo na Sanea

Sve se, navodno, odigralo poslije utakmice sa Mančester sitijem u kojem su Bavarci poraženi

Mane: Napao Sanea u svlačionici. AP

N. H.

12.4.2023

Njemački Bild je razotkrio veliki skandal u minhenskom Bajernu, a radi se o fizičkom sukobu koji se dogodio u svlačionici poslije utakmice sa Mančester sitijem.

Bajern rijetko gubi u ovoj fazi Lige prvaka, a pogotovo na ovaj način. Siti ih je demolirao rezultatom 3:0, a vidjelo se i tokom utakmice da to nije ekipa na koju smo navikli.

Bild je prenio danas šokantne vijesti, a to je da se u svlačionici stadiona Etihad dogodio sukob nakon poraza od Mančester sitija. Akter sukoba je ono što čini ovu vijest još interesantnijom, a riječ je o Sadiju Maneu. 

Senegalac, koji je poznat po mirnom tempereamentu i sjajnim ponašanjem na terenu i van njega, je izgubio živce i prema pisanju Bilda, fizički napao Liroja Sanea (Leroy).

U 83. minuti utakmice dvojac se posvađao na terenu nakon što Mane nije dodao Saneu loptu. Njemački fudbaler mu je to zamjerio i nastala je velika rasprava, koja se navodno prelila i u svlačionicu.

Bild navodi da je u svlačionici odmah Mane krenuo negodovati zbog načina na koji mu se saigrač obratio na terenu te je toliko izgubio živce da je u jednom trenutku udario Sanea po ustima.

Bajern to nije želio komentarisati, ali ako je istina, ovo bi bio još jedan pokazatelj da je minhenski gigant blizu implozije. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.