RAZLOG SUKOBA

Evo šta je Sane rekao Maneu prije tučnjave u svlačionici

Nakon toga Senegalac je suigrača udario šakom u lice

Mane: Privremeno suspendovan. AP

A. O.

15.4.2023

Nakon 3:0 poraza od Manchester Cityja u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka, u svlačionici, prije par dana potukli su se Sadio Mane i Leroj Sane (Leroy).

Završilo je tako što je Mane udario Sanea šakom u glavu, a danas su Bavarci objavili da su suspendirali Senegalca.

Kritizirao Manea

Senegalski portal Taggat objavio je nove informacije te tvrdi da je Manea uznemirio način na koji je Sane razgovarao s njim na terenu, nakon čega je uslijedio sukob u svlačionici. Sve je započelo u 83. minuti, kada je Sane kritizirao Manea na terenu jer mu nije dodao loptu.

''Ti, crno g**no''

Sane je zamjerio svom sauigraču i na terenu je nastala žestoka rasprava, koja se kasnije prebacila u svlačionicu, gdje je došlo do fizičkog sukoba. Kako piše Bild, u svlačionici je Mane nasrnuo na Sanea, prigovarajući mu zbog načina na koji je ovaj s njim razgovarao na terenu, a onda je Sane navodno rekao Maneu: ''Ti, crno g**no.'' Nakon toga Senegalac je suigrača udario šakom u lice.

Stigao kao skupa prinova 

Sadio Mane stigao je ove sezone iz Liverpoola za 41 milion eura, a u karijeri je još igrao za Metz B, Metz, Red Bull Salzburg i Southampton. Za reprezentaciju Senegala u 95 nastupa ima 35 golova i smatra ga se jednim od najboljih afričkih nogometaša u historiji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.