HRVATSKI REPREZENTATIVAC

Italijani tvrde: Perišić se želi vratiti kući

Po titulu s našim najdražim Hajdukom ćemo ići, rekao sam ubrzo, neću reći i koje godine - rekao je Perišić

Ivan Perišić. Facebook

D. H.

15.4.2023

Sve izvjesnije je da je Ivan Perišić (34) nakon samo jedne sezone pred odlaskom iz Totenhema. Hrvatski reprezentativac u Engleskoj nije na nivou na kojem je bio prethodnih godina u Interu, a nedavno je iz kluba otišao Antonio Konte (Conte), čovjek koji je bio veliki razlog zašto je Perišić odabrao baš Totenhem.

Perišić želi opet zaigrati za Inter

Italijanski mediji već neko vrijeme zazivaju Perišićev povratak u Inter, a sada to pišu i Tuttosport te Tuttomercato. "Perišić želi kući", naslov je na Tuttomercatu. 

- Inter želi imati ekipu na najvišem nivou te smatra da mu hrvatski reprezentativac u tome i dalje može pomoći. Kako bi u ekipi napravili mjesta za Perišića, u Interu su spremni prodati Robina Gosensa, koji nema ništa protiv odlaska u Bundesligu jer bi htio vratiti mjesto u njemačkoj reprezentaciji.

Italijani pišu da je jedini mogući problem Perišićeva plata. Inter ne može izjednačiti iznos od šest miliona eura, koliko prima u Engleskoj, ali Tuttosport navodi da bi Perišić lako mogao pristati na smanjenje plate jer bi rado opet zaigrao u Interu.

Povratak pravoj kući?

Tako nema dobrih vijesti za sve koji priželjkuju Perišićev povratak pravoj kući, Splitu i Hajduku. Čini se da ga čeka još barem jedna sezona u vrhunskim ligama iako je na dočeku brončanih reprezentativaca na Rivi obećao da će se "uskoro" vratiti.

- Prije četiri i pol godine je ovdje bilo prekrasno, obećao sam neke stvari, nisam rekao kada. Ali bit će uskoro. Nećete čekati još četiri godine sigurno. Još malo imam posla na Zapadu. Po titulu s našim najdražim Hajdukom ćemo ići, rekao sam ubrzo, neću reći i koje godine - rekao je tada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.