LEGENDA REALA

Guti smatra da Kraljevima ne treba Mbape: Brazilac je bolji igrač

Bivši član Real Madrida je rekao da je za njega Vinisijus Žunior neuporedivo bolji od Mbapea

Guti hvalio Vinisijusa Žuniora. AP

N. H.

17.4.2023

Bivši član Real Madrida Hose Marija Gutierez Hernandez (Jose Gutierrez), poznatiji kao Guti, je rekao da je za njega Vinisijus Žunior (Vinicius Jr.) neuporedivo bolji fudbaler od Mbapea (Mbappe), te da francuski napadač nije potreban madridskoj ekipi.

Brazilac bolji

Kilijan Mbape je trenutno član PSG-a i ugovor s francuskim prvakom ima do juna 2025. godine. Prošlog ljeta se njegovo ime vezivalo za Madriđane, ali je sjajni Francuz odlučio produžiti ugovor sa PSG-om do 2025. godine.

Guti je u jednom intervjuu uporedio igre Mbbape i Vinisijusa i za njega nema dileme ko je bolji fudbaler.

- Ne znam zašto Real želi Mbapea kada ima Vinisijusa. Mbape je sjajan igrač, ali Brazilac je bolji. Brži je, tehnički bolji, daje više golova, ima više asistencija. Brazilac je odlučniji, a njegova trenutna forma je nevjerovatna - mišljenja je Guti.

Fudbalsko božanstvo

Dodao je kako bi Vinisijus mogao biti „fudbalsko božanstvo“, ukoliko nastavi.

- On utjeruje strah među protivničkim igračima. Ako bude imao više dosljednosti u svom završnom dodavanju, postaće fudbalsko božanstvo. Vini je Realu potrebniji od Mbapea - rekao je Guti.

Guti je za madridski Real igrao kroz cijelu svoju karijeru, s tim da je posljednju sezonu u karijeri nastupao za turski Bešiktaš u kojem je 2011. godine završio karijeru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.