NEZADOVOLJAN REZULTATIMA

Čelzijev vlasnik u svlačionici prozvao igrače: Igru nazvao sramotnom

Vlasnik Čelzija Tod Bejli je održao igračima govor pred uzvratnu utakmicu sa madridskim Realom, a nakon poraza od Brajtona u nedjelju

Tod Bejli: Rezultate Čelzija nazvao sramotnim. AP

N. H.

17.4.2023

Vlasnik Čelzija Tod Bejli (Tod Boehly) je održao igračima govor pred uzvratnu utakmicu sa madridskim Realom, a nakon poraza od Brajtona u nedjelju.

Sramotni rezultati

Kako prenose britanski mediji, uz Bejlija su u svlačionicu došli i suvlasnici kluba Behdad Egbali (Eghbali) i Hansjorg Vis (Hansjorg Wyss).

Nakon što se igračima obratio Frank Lampard, Bejli je također održao govor i ocijenio posljednje rezultate kao „sramotne“.

I potrudio se da igračima bude jasno da su on i suvlasnici, nakon što su pojačanja potrošili 600 miliona funti, razočarani i da su njihova očekivanja iznevjerena.

Šansa za pozitivan rezultat 

Navodno je ipak pokušao da dijelom govori i razmišlja i pozitivno pa je naveo da pred revanš sa Realom ipak postoje šanse da sezona bude spašena. Dobar rezultat u ovoj utakmici može pretvoriti sramotu u razlog za ponos.

Iako se može posmatrati kao način na koji se ukazuje koliko se uprava kluba miješa u sportske odluke, ovaj potez pokazuje i da vlasnici također shvataju da i oni snose dio odgovornosti za rezultate.

Čelzi će dočekati Real u utorak kada će na Stamford Bridžu pokušati da nadoknadi dva gola zaostatka iz prve utakmice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.