LEGENDARNI FUDBALER

Nikola Nikić i voditeljica TV Sarajevo zbog njegovih objašnjenja plakali od smijeha

Legenda Željezničara Nikola Nikić je bio gost Vikend programa TV Sarajevo povodom Vaskrsa, gdje je pričao o iskustvu u svijetu glume

Nikić: Nasmijao voditeljicu svojim objašnjenjima. TV Sarajevo

N. H.

17.4.2023

Legenda Željezničara Nikola Nikić je bio gost Vikend programa TV Sarajevo povodom Vaskrsa, gdje je pričao o iskustvu u svijetu glume.

Gostovanje počelo ozbiljno

Bivši bh. fudbaler i trener je emisiju započeo u nešto ozbiljnijem tonu govoreći kako provodi ovaj praznik sa svojom porodicom.

- Imam dvije kćerke i sina, osmero unučadi, puna kuća – kazao je Nikić, dodavši kako nije uspio sve ni prebrojati.

Također, govorio je o okupljanju fudbalskih zvijezda u selu blizu Modriče koje je zakazano za 28. juli.

- Poslao sam pozive za 150 ljudi. Pitaju me zašto toliko, a rekoh: „Plašim se da nas pola ne preselimo, a pola se raspemo, ali bit će nas 50/60" – govorio je Nikić nasmijavši voditeljicu Gortanu Kurteš Hujić. 

Nikić nasmijavao voditeljicu

On se tokom emisije osvrnuo i na svoju ulogu u filmu „Praznik u Sarajevu“ kazavši kako je epizodu od dvije minute snimao čitav dan.

- Tad je prvi put bilo - ona moderna klizna vrata - i ja sam u svom tom bunilu izašao i lupim u ona zatvorena vrata. Kažu oni meni: „Nemoj izvoditi“, „Šta nemoj izvoditi, ja imam potres mozga“ - ispričao je kroz smijeh.

Dok se voditeljica smijala nastavio je.

"Prije bi rat nego ja završio"

- Sad se divim ovim glumcima, sestro draga, mila. O bože sačuvaj. Kako su ovi dole snimali „Sutjesku“, „Bitku na Neretvi“... prije bi se rat završio nego što bih ja film završio – kazao je Nikić i zatim prasnuo u smijeh.

„O sestro draga, mila", govorio je dok je brisao suze od smijeha odgovorivši voditeljici da je "lakše igrati fudbal, nego glumiti".

Nikola i voditeljica su se nastavili smijati, a emisija poslije toga nije mogla nastaviti u ozbiljnom tonu. Kada ga je voditeljica Kurteš Hujić pitala šta trenutno radi, oni su se ponovo počeli uglas smijati.

Nikić se izvinio zbog toga, a voditeljica mu se zahvalila jer je uspio nasmijati cijelu ekipu u studiju i jer im je svojim anegdotama popravio dan. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.