PREMIJER LIGA

Liverpul protutnjao Eland roadom: Šest komada za prekid lošeg niza

Liverpulu bi ova pobjeda mogla donijeti veoma bitno samopouzdanje pred završnicu sezone

Liverpul: Postigli 6 golova na gostovanju Lidsu. AP

17.4.2023

Liverpul je protutnjao na gostovanju na Eland roadu kod ekipe Lidsa u posljednjoj utakmici 31. kola engleske Premijer lige. Redsi su slavili rezultatom 1:6 i prekinuli niz od pet utakmica bez pobjede u svim takmičenjima.

Prvi gol je viđen u 35. minuti kada je Kodi Gakpo (Cody) pogodio za vodstvo gostiju, a nedugo nakon toga je pogodio i Mohamed Salah za prednost od 2:0 na poluvremenu.

Luis Sinistera (Sinisterra) je pogodio za Lids u 47. minuti, ali umjesto da se ekipa podigne na osnovu ovog gola, on je ustvari bio samo počasni u velikom debaklu.

U 52. minuti je Diogo Žota (Jota) pogodio za 3:1, a u 64. je Salah ponovo bio strijelac. Žota je jedanaest minuta kasnije pogodio i za 5:1, pruživši odličnu partiju u pobjedi Liverpula.

Konačnih 1:6 je postavio Urugvajac Darvin Nunjez (Darwin Nunez) u 90. minuti, koji je nekoliko minuta ranije ušao u igru, na asistenciju Trenta Aleksandera-Arnolda (Alexander).

Lidsu preostaje borba za opstanak do posljednjeg kola. Oni su 16. sa samo dva boda prednosti u odnosu na Notingem Forest koji je prvi ispod crte.

Liverpulu bi ova pobjeda mogla donijeti veoma bitno samopouzdanje pred završnicu sezone. Oni su trenutno 8. na tabeli i zaostaju tri boda za Aston Vilom koja je 6. i s čije pozicije bi osigurali evropsko takmičenje, iako ne ono koje su zamišljali pred start sezone.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.