ISPOMOĆ SUNARODNJAKA

Diogo Žota objasnio kako mu je Ronaldov primjer pomogao u postizanju golova

Napadač Liverpula rekao da mu je izjava bila ohrabrenje u krizi koju su obilježile povrede i problemi s formom

Žota: Objasnio kako mu je Ronaldo pomogao. AP

N. H.

20.4.2023

Napadač Liverpula Diogo Žota (Jota) je u razgovoru za Sky Sports rekao da mu je izjava sunarodnjaka Kristijana Ronalda (Cristiano) bila ohrabrenje u krizi koju su obilježile povrede i problemi s pronalaskom prave i željene forme.

Ronaldo je prije nekoliko godina Žoti na primjeru kečapa objasnio kako prebroditi krizu postizanja golova i to na vrlo simboličan način.

- Zabijanje golova je kao otvaranje kečapa, kada izađe prva kap, sve izađe - smatra Ronaldo, a Žota kaže da su ga te riječi pozitivno motivisale u teškim periodima.

- To je jedna rečenica koju je Ronaldo rekao i stvarno mi je ostala u sjećanju svih ovih godina. Mislim da je nogomet nepredvidiv i to su stvari koje volimo u ovoj nogometnoj igri. Stvari se veoma brzo mogu promijeniti - rekao je Žota.

Diogo Žota je 2020. godine iz Vulvsa došao u Liverpul za 45 miliona eura, a ove sezone je postigao samo dva gola u 20 odigranih utakmica.

Nakon što ove sezone nije postigao nijedan gol, Žota je protiv Lidsa u ponedjeljak postigao dva gola i tako prekinuo loš niz.

Od oktobra prošle godine je bio van terena zbog povrede lista i propustio je nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Na teren se vratio početkom februara. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.