UZ DOZVOLU SAVEZA

Velež će moći primiti gostujuće navijače na preuređenoj tribini stadiona Rođeni

Kontroverzni "kavez" je preuređen, skinut je krov, postavljene su stolice i napravljen je toalet

Preuređena gostujuća tribina na stadionu Rođeni. Bljesak.info

N. H.

21.4.2023

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine je dao dozvolu Veležu da gostujući navijači budu smješteni na preuređenoj montažnoj tribini na stadionu Rođeni.

Odluka čelnika Veleža prije utakmice polufinala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Željezničara da napravi montažnu tribinu za gostujuće navijače je izazvala mnogo pitanja.

Oni su željeli staviti najvatrenije navijače sarajevskog kluba u kavez koji ne ispunjava uslove, što je na kraju potvrdio i N/FS BiH.

Velež je sada odradio određene korekcije. Skinut je „krov“, postavljene su stolice, napravljen je toalet i Komitet za takmičenje N/FS BiH je dao dozvolu za korištenje tribine koja može primiti 200 osoba.

Oni u nedjelju igraju mostarski derbi protiv ekipe Zrinjskog u sklopu 27. kola Premijer lige BiH, a na toj tribini će biti smješteni navijači Zrinjskog.

Od ranije je poznato da će Velež na kraju sezone krenuti s izgradnjom prave južne tribine, a ona će brojati 3.500 sjedećih mjesta. U sklopu nje će biti smještena i svečana loža, prostorija za novinare, kao i VAR soba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.