ENGLESKA PREMIJER LIGA

Drama na Emirejtsu: Arsenal remizirao sa posljednjom ekipom lige

Topnici se novim kiksom udaljavaju od titule i ostavljaju veliki prostor rivalima iz Mančestera da ih prestignu

Sautempton slavio na Emirejtsu. AP

21.4.2023

Večeras je otvoreno 32. kolo engleske Premijer lige. Arsenal je na svom Emirejtsu remizirao sa Sautemptonom. Rezultat na kraju utakmice je glasio 3:3.

Loše je počelo za Topnike. Primili su gol već u prvoj minuti, a strijelac je bio Karlos Alkaraz (Carlos Alcaraz). Aron Ramsdejl (Aaron Ramsdale), golman Arsenala, je neshvatljivo dodao loptu do Argentinca koji ga je lijepo plasiranim udarcem matirao. 

Novi šok je uslijedio u 14. minuti kada je Teo Volkot (Theo Walcott), miljenik navijača Arsenala, pogodio za 0:2. 

U 20. minuti je Arsenal uspio smanjiti preko Gabrijela Martinelija (Martinelli) i sve je ličilo na to da će Topnici još jednom preokrenuti. 

Ipak, novi šok je uslijedio u 66. minuti. Poslije kornera najbolji je u skoku bio Bela Kočap (Bella-Kotchap) koji je prebacio loptu na drugu stativu gdje je stajao Duje Ćaleta-Car. Hrvatskom defanzivcu je preostalo samo da tu loptu zakuca u mrežu gostiju.

Arsenal se uspio vratiti u posljednjim minutama i izbjeći poraz, ali do sva tri boda nisu mogli. 

Prvo je Martin Odegard (Odegaard) je u 88. minuti uspio smanjiti rezultat na 3:2, da bi Bukajo Saka (Bukayo) pogodio u 90. minuti za 3:3.

Arsenal je poslije remija došao na 75 osvojenih bodova, što je pet više od Mančester sitija, ali oni imaju i dvije utakmice više i preostalo im je gostovanje na Etihadu. 

Sautempton je remijem ostao na posljednjem mjestu sa 24 boda i smiješi im se ispadanje u Čempionšip.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.