ATP BANJA LUKA

Lajović preokretom do finala: Mladi Kecmanović nije izdržao

Dušan Lajović nastavlja da ruši sunarodnike na ovom turniru

Lajović u finalu ATP Banja Luka - Avaz
Odličan meč Lajovića i Kecmana - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
N. H.

22.4.2023

Dušan Lajović nastavlja da ruši sunarodnike na turniru ATP Banja Luka. Poslije Filipa Krajinovića i Novaka Đokovića savladao je i Miomira Kecmanovića i stigao do finala u kojem ga čeka Andrej Rubljov (Andrey Rublev).

Poslije tačno tri sata igre, Lajović je uspio da se vrati iz minusa od jednog seta i pobijedio 4:6, 7:6, 6:4.

U prvom setu je poslije razmjene brejkova u petom i šestom gemu, presudio oduzet servis Kecmanovića u devetom gemu. U narednom je sačuvao prednost početnog udarca i poveo 1:0.

Mogao je Miomir sve da završi u drugom setu, iako je Lajović poveo 2:0. Uspio je Kecmanović da napravi dva brejka i povede 5:4. Servirao je za meč, ali je Lajović našao način da mu oduzme servis i ostane u meču.

Ušlo se u taj-brejk u kojem je Lajović poveo 3:0. Prišao je Kecmanović na 6:5, spasio dvije set lopte, ali treću nije mogao i Dušan je poravnao na 1:1.

Prvi udarac u trećem setu zadao je Lajović, kada je u razmjeni tri brejka poveo 2:1. Uspio je Kecmanović da vrati meč u egal brejkom u osmom gemu. Poravnao je na 4:4, ali odmah u narednom opet Lajović pravi brejk i u narednom gemu na svoj servis dolazi do konačne pobjede.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.