BUNDESLIGA

Bajer Leverkusen siguran u derbiju kola: Nikad žešća borba za Ligu prvaka

Apotekari su bili sigurni na BayAreni protiv Lajpciga

Hložek: Mladi Čeh nastavlja briljirati. Screenshot/Twitter

23.4.2023

U derbiju 29. kola Bajer Leverkusen je na svom stadionu BayArena upisao pobjedu protiv RB Lajpciga. Popularni "Apotekari" su na poprilično dominantan način slavili, iako to rezultat na kraju utakmice ne pokazuje. Utakmica je završila rezultatom 2:0. 

Leverkusen je ozbiljnije priprijetio prvi put u 32. minuti. Tada je Piero Hinkapi (Hincapie) okušao svoju sreću sa šutem sa distance, ali je na sreću gostiju lopta pogodila samo prečku. 

Nisu dugo oni čekali na vodstvo. U 40. minuti Adam Hložek je primio savršen pas i odlično pucao u donji lijevi ugao. Golman je ostao ukopan.

Imao je priliku Lajpcig da izjednači u 66. minuti. Kristofer Nkunku (Christopher) je prvi stigao na odbijenu loptu, šutirao na gol, ali je Džonatan Tah (Johnatan) stigao ranije i uspio izbiti loptu sa linije. 

U 85. minuti je viđen i momenat koji je prelomio ovu utakmicu. Dominik Sobošlai (Szoboszlai) je zakasnio sa uklizavanjem i oborio igrača Bajera u šesnaestercu Lajpciga. Nadiem Amiri je taj penal iskoristio i donio nova tri boda svojoj ekipi. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.