PREMIJER LIGA BIH

Sarajevo nastavlja borbu za Evropu: U povratničkom meču na Koševu pala Tuzla City

Makedonac Avramovski igrač odluke u teškoj utakmici

Avramovski: Golom donio pobjedu. Instagram / FK Sarajevo

23.4.2023

Poslije osam mjeseci Sarajevo se vratilo na Koševo i to u kakvom stilu.

Bordo tim je upisao pobjedu protiv ekipe Tuzla City rezultatom 1:0, a igrač odluke je bio makedonski reprezentativac Daniel Avramovski. 

Igrala se 28. minuta kada je golman gostiju Nevres Fejzić loše ispucao loptu. Ona je pala Avramovskom u noge, a on je krenuo u kratki slalom, prošavši nekoliko fudbalera, uputio je odličan udarac sa 16 metara i tako matirao golmana Fejzića. 

Uz ovaj gol je bilo nekoliko prilika, ali stvar koje su najviše ostale u pamćenju poslije utakmice su greške sudije Sivca i njegovih pomoćnika, oštetivši obje ekipe. 

U 74. minuti Šerbečić je vratio loptu prema svom golmanu, presjekao je jedan igrač gostiju, ali sviran je ofsajd. Pogodio je Ivanidze, ali uzalud. 

U 86. minuti je ponovo pogriješio. Naime, Mario Vrančić je uposlio Renana Oliveiru, a kada je Brazilac pogodio, podignuta je zastavica. 

Sarajevo je pobjedom zasjelo na 4. poziciju, gdje su izjednačeni sa gradskim rivalom na 42 boda, u borbi za izlazak u Evropu. Tuzla ima 28 bodova i trenutno su 9. na tabeli Premijer lige.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.