ARSENAL

Arteta u ogromnim problemima: Stub odbrane propušta derbi sezone

Saliba se povrijedio protiv lisabonskog Sportinga, a u pet utakmica u kojima nije igrao Arsenal je primio gol

Saliba: Povrijedio leđa. AP

N. H.

24.4.2023

Ogromni problemi se gomilaju za menadžera Arsenala Mikela Artetu. Španski trener neće moći računati na jednog od stubova odbrane Vilijama Salibu (William) Topnika. Još teže će mu to pasti s obzirom da oni u srijedu igraju jednu od najvažnijih utakmica sezone, pošto će gostovati na stadionu Etihad kod ekipe Mančester siti.

Povreda leđa

Saliba se povrijedio u utakmici protiv lisabonskog Sportinga u Evropskoj ligi. Francuz je zadobio povredu leđa i napustio je igru, a od tada je propustio sve utakmice Arsenala i to se osjetilo u igri londonske ekipe.

Njegova važnost se najbolje ogleda u tome što su Topnici u pet utakmica u kojima nije igrao primili gol na svakoj utakmici. Iako su prva dva meča pobijedili utakmice, oni su u naredna tri susreta primili čak sedam golova i sva tri puta su ostajali bez pobjede.

Prijetnja od dugoročnog izostanka

Da stvar bude još gora, situacija sa Salibom je sama po sebi nepoznanica jer je došlo do oštećenja u leđima, koje bi moglo rezultirati dugoročnim izostankom, a nagađa se da je trenutni bol u leđima koji osjeća povezan s oštećenjem u donjem dijelu leđa, što bi moglo izazvati brigu na jednom od njegovih lumbalnih diskova.

Rizik za raniji povratak na teren je sam po sebi još veći, ali engelski mediji pišu da ovaj igrač daje sve od sebe kako bi se oporavio što je moguće brže i da je već počeo trenirati s ekipom, s nadom da bi mogao biti spreman za meč protiv Sitija. 

Arsenal je još uvijek lider Premijer lige sa 75 osvojenih bodova, pet više od Građana koji ima dvije utakmice manje. Topnici moraju ići na pobjedu na teškom gostovanju, pošto je to jedina situacija u kojoj bi oni imali sve u svojim rukama. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.