LEGENDA JUNAJTEDA

Nemanja Vidić otkrio najtežeg protivnika u karijeri: Tako je bio pametan i snažan

Srbijanski defanzivac je govorio o tome u gostovanju kod nekadašnjeg saigrača Ria Ferdinanda

Vidić: Govorio o najboljim napadačima. Screenshot/Twitter

N. H.

25.4.2023

Nemanja Vidić se kroz karijeru sučio sa raznim fenomenalnim napadačima. Legendarni defanivac Srbije i Mančester junajteda je u gostovanju u podcastu kod nekadašnjeg saigrača Rija Ferdinanda istakao da mu je najteže bilo čuvati Didiera Drogbu.

- Od svih igrača protiv kojih sam igrao prvo bih naveo Didiera Drogbu. Bilo je jako teško igrati protiv njega, posebno na Stamford Bridžu, gdje je manji teren. Tako je bio pametan, snažan... Nevjerojatan je bio - rekao je srbijanski štoper, a onda je nabrojao još nekoliko poznatih imena.

- Onda imate Serhija Aguera. Bio je čudesno brz. Pa pogledajte mu listove. Njegovi listovi su veličine mojih bedara. Odličan je bio. Pomislite da nije brz, a onda on projuri pored vas, posebno je brz bio u prvim koracima. Naravno, tu je i Luis Suarez. Fernando Tores je imao jednu ili dvije sjajne godine u Liverpulu - dodao je legendarni defanzivac. 

Vidić je zauvijek upisan u historiju Junajteda. Sa Crvenim đavolima je osvojio sve što se može osvojiti.

On se dotakao i prelaska u Junajted kazavši šaljivim tonom kako je u avionu tek shvatio da je potpisao za manje novca nego što je primao u moskovskom Spartaku.

U Mančester junajtedu je stigao iz Spartaka u zimskom transfer roku 2006. godine. Za njih je odigrao tačno 300 utakmica, a još je nosio dres Crvene zvezde i Intera gdje je i završio karijeru.

Sa Junajtedom je osvojio pet titula prvaka Engleske, sedam engleskih Superkupova, 3 Liga kupa, te po jednu Ligu prvaka i titulu klupskog prvaka svijeta. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.