PREMIERŠIP

Fudbalska ljepotica u Londonu, Kristal Palas slavio u triler meču sa sedam golova

Otkako se vratio iskusni Roj Hodžson, Palas ima četiri pobjede na šest utakmica

Zaha: Sjajna utakmica na Selhurstu. Twitter

E. Ć.

29.4.2023

Ako se po jutru dan poznaje očekuje nas jedno nevjerovatno kolo u engleskoj Premier ligi. Londonski derbi i okršaj Kristal Palasa i Vest hema u prvom meču 34. kola donio nam je čak sedam golova (4:3).

Poveli su gosti preko Tomaša Sučeka (Tomas Soucek) u 9. minuti, no radost "Čekičara" trajala je šest minuta jer je Džordan Aju (Jordan Ayew) pogodio za izjednačenje.

Taj pogodak je probudio domaće. Već u 20. minuti Vilfred Zaha (Wilfried) pogađa za preokret, a u 30. minuti Džefri Šlup (Jeffrey Schlupp) povećava prednost Kristal Palasa na 3:1.

Do kraja prvog dijela viđen je još jedan gol, a strijelac je bio Vest hemov Majkl Antonio (Michael). I drugo poluvrijeme je donijelo mnogo uzbuđenja. 

Ebereči Eze (Eberechi) je bio siguran iz penala u 66. minuti, kada je pogodio za 4:2, a konačan rezultat šest minuta kasnije postavio je Najef Aguerd (Nayef).



Otkako se iskusni Roj Hodžson (Roy Hodgson) vratio na klupu Kristal Palasa, tim je na šest utakmica ostvario četiri pobjede, jednom je remizirao i jednom izgubio.

"Orlovi" sa Selhurst Parka su sada prestigli Čelzi, koji ima dvije utakmice manje i bod manje (39).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.