VEZNJAK MILANA

Krunić: Ne krijem da sam navijač Zvezde, finale Lige prvaka s Realom bi bilo fantastično

Bili smo u klubu na zajedničkom ručku i kad smo izvukli Zvezdu skočio sam od sreće, prisjetio se Krunić žrijeba za Evropa ligu 2021. godine

Krunić: Voli igrati na Balkanu. Twitter

E. Ć.

29.4.2023

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i veznjak Milana Rade Krunić sanja finale Lige prvaka, a za srbijanske medije je otkrio da bi volio naredne sezone igrati u istoj grupi sa Crvenom zvezdom.

Krunić ne krije da gaji simpatije prema timu sa Marakane, a inače je prvak Srbije prva ekipa koja je obezbijedila takmičenje u najjačem evropskom klupskom takmičenju iduće sezone.

- Vidio sam da je Zvezda osvojila titulu i volio bih da budemo sa njima u grupi. 

Uvijek se obradujem kad treba da igram na Balkanu. Posebno na Marakani. NIkad nisam krio da sam navijač Zvezde. Sjećam se, kao da je jučer bilo kad je 2021. godine bio žrijeb za šesnaestinu finala Evropa lige. 

Bili smo u klubu na zajedničkom ručku i kad smo izvukli Zvezdu skočio sam od sreće. Tada zbog korone nije bilo navijača na utakmicama, nadam se da bi sada bili puni San Siro i Marakana. Volio bih da moji saigrači dožive Marakanu na pravi način - rekao je Krunić.


Ove sezone Krunić i Milan imaju šanse za trofej Lige prvaka. U polufinalu igraju s gradskim rivalom Interom, a u slučaju prolaska, u finalu bi igrali s boljim iz duela Real Madrida i Mančester sitija.

- Ne volim nešto pretjerano Real, ali kad se kaže "fudbal", odmah se pomisli na Real Madrid i Milan. Mislim da bi Milan – Real bilo fantastično finale - poručio je Krunić.

Uoči evropskih duela, Milan našeg Krunića večeras očekuje bitna utakmica u prvenstvu protiv Rome. Inače, Milan i Roma dijele 4. mjesto u Seriji A sa 56 bodova i meč na Olimpiku će biti možda i ključan u borbi za mjesto u Ligi prvaka iduće sezone (18:00).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.