ENGLESKA

Brajton ponizio Vulvse, veliki preokret Brentforda

Ovo je najteži poraz Vulvsa u Premier ligi još od 2007., kada ih Sautempton pobijedio sa 6:0

Slavlje igrača Brajtona. Twitter

E. Ć.

29.4.2023

Fudbaleri Brajtona deklasirali su Vulvse sa čak 6:0 u meču 34. kola engleske Premier lige, te im nanijeli jedan od najtežih poraza u historiji.

Da će ovo biti košmarno poslijepodne za "Vukove" nagovijestio je Deniz Undav u 6. minuti nakon proigravanja Denija Velbeka (Danny Welbeck).

Na 2:0 povisio je Paskal Gros (Pascal Gross) u 13. minuti, a isti igrač je dao pogodak i u 26. minuti. Asistent kod prvog gola Deni Velbek i sam se upisao u strijelce u 39. minuti.

Velbek je pogodio i na startu drugog dijela, tačnije u 48. minuti, a konačnih 6:0 postavio je sjajni Deniz Undav.

Brajton sanja o Evropi, na bod (52) su od sedmoplasiranog Liverpula i dva od 6. Aston Vile. S druge strane, Vulvsi su na osam bodova od zone ispadanja i prvog ugroženog Lestera (29).

Inače, ovo je najteži poraz Vulvsa u Premier ligi još od 2007., kada ih Sautempton pobijedio sa identičnih 6:0.


U istom terminu odigran je još jedan susret u najjačem rangu engleskog fudbala. Brentford je nakon sjajnog preokreta pobijedio Notingem sa 2:1.

Gosti su poveli u sudijskoj nadoknadi prvog dijela preko Danila i vodili sve do 82. minute, a onda je Ivan Toni (Toney) poravnao rezultat, da bi Džoš Dasilva (Josh DaSilva) u sudijskoj nadoknadi donio preokret i pobjedu svog tima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.