IZNIMNO GA CIJENI

Mađarski veznjak nije štedio riječi hvale na Modrićev račun: Gdje god da se okrenete, on je tu

Dominik Sobošlai je odgovarao na pitanja navijača, a tu je otkrio da je hrvatski reprezentativac najteži protivnik

Sobošlai: Nije štedio pohvale na račun Modrića. AP

N. H.

2.5.2023

Dominik Sobošlai (Szoboszlai), mađarski reprezentativac i fudbaler njemačkog RB Lajpciga, odgovarao je na pitanja navijača, među kojima je otkrio da je Luka Modrić najteži protivnik s kojim se ikad našao na fudbalskom terenu.

- Kad smo igrali protiv Reala, Modrić je posvuda išao za mnom. Ako sam skrenuo ulijevo, bio je tamo. Ako sam skrenuo udesno, bio je tamo. Ako sam krenuo naprijed, bio je dva koraka ispred mene, a ako sam se okrenuo, bio je odmah iza mene - riječi su 22-godišnjeg Mađara.

Odlični mađarski veznjak se sa Lukom Modrićem do sada u karijeri sastao dva puta, a uspio je ostvariti polovičan učinak.

Njih dvojica su se našli na istom terenu kada je Lajpcig igrao sa Madriđanima u okviru ovogodišnje grupne faze Lige prvaka. Real je slavio u toj utakmici rezultatom 2:0. 

Prvi put su igrali 2019. godine u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo kada su Mađari nadigrali Hrvate rezultatom 2:1.

U opširnom intervjuu za domaće medije, kao svog omiljenog igrača istaknuo je belgijskog veznjaka Kevina De Brujnea (Bruyne) iz Manchester sitija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.