TRENER ŽELJEZNIČARA

Bašić ljut nakon utakmice: Ne znam kuda ovo vodi, trebamo li izbušiti sve lopte u BiH?

Prošlu utakmicu sam glumio klovna, a izgleda da i sad to moram, rekao je Bašić

Bašić: Nezadovoljan suđenjem. Screenshot

E. Ć.

2.5.2023

Fudbaleri Željezničara napravili su kiks na domaćem terenu pošto su sa Igmanom odigrali 1:1 u 29. kolu Premijer lige BiH.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka, "Plavi" su žestoko prigovarali kod sudije Sabrije Topalovića, a epilog svega je bio crveni karton za Edina Cocalića.

Trener Željezničara Nermin Bašić je nakon utakmice dao svoj komentar, a očito je bio jako nezadovoljan suđenjem.

Podsjetio je i na prošlu utakmicu s Borcem, gdje je sudija Aleksandar Njegomirović sudio krajnje tendenciozno u korist domaćina, a nakon meča se Bašić nije osvrtao na to.

- Prošlu utakmicu sam glumio klovna, a izgleda da i sad to moram. Moram pričati o fudbalu, a ne o svemu ostalom što se dešava na terenu. Ne znam gdje ovo vodi. Ovo je nevjerovatno i trebamo se dobro zapitati da li treba da izbušimo sve lopte u Bosni i Hercegovini i krenemo od nule - rekao je Bašić za Moja TV odmah nakon utakmice i dodao:

- Čestitam mojim igračima na odličnoj utakmici i mnogo prilika, kao i ovoj publici. To je sve što ću reći, da ne bih bio kažnjen.

Bašić je na press konferencijo govorio i o Edinu Cocaliću koji je zbog burnih prigovora nakon susreta zaradio crveni karton.

- Cocalić je gromada, takav jedan kulturan dečko dođe i doživi ovo... Bolje da puno ne pričam. Desilo se svašta u terenu. Jako velike provokacije smo trpili, psovke. Bolje da ne pričam. Svi ste bili na utakmici. Vidjeli ste ko je bio kraj Cocalića - poručio je Bašić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.