FRANCUSKA

Raspad PSG-a na vidiku: Navijači traže odlazak Mesija i Nejmara

Nekoliko stotina navijača francuskog prvaka PSG-a protestovalo je ispred sjedišta pariskog kluba

Navijači PSG-a traže odlazak Mesija i Nejmara. AP

N. H.

4.5.2023

Nekoliko stotina navijača francuskog prvaka PSG-a protestovalo je ispred sjedišta pariskog kluba, ali i kuće brazilske zvijezde Nejmara (Neymar). 

Vodstvo kluba odmah je osudilo ponašanje dijela navijača te pojačalo osiguranje ispred svog trening centra i ispred kuća igrača koje su u srijedu vrijeđali. Uz Nejmara su to Lionel Mesi (Messi) i Marko Verati (Marco Veratti).

- PSG najoštrije osuđuje nepodnošljive i uvredljive postupke grupe pojedinaca. Bez obzira na razlike, ništa ne može opravdati takva djela. Klub daje punu podršku svojim igračima, upravi i svima koji su pogođeni ovim sramotnim ponašanjem - poručili su iz kluba.

U srijedu se više stotina navijača okupilo ispred klupskih prostorija i tražilo ostavke vodećih ljudi.

Željeni rezultati na evropskoj sceni izostali su i ove sezone, a situacija više nije sjajna ni u francuskom prvenstvu. Pet kola prije kraja PSG ima pet bodova više od drugoplasiranog Marseja.

- Dosta nam je plaćenika – vikali su najvatreniji navijači francuskog prvaka. Na meti navijača posebno su bili fudbaler, kao i trener Kristof Galtije (Christophe Galtier) i predsjednik kluba Naser Al-Khelaifi.  

Dio navijača kasnije se okupio i ispred Nejmarove kuće. „Nejmar, odlazi“, „otkaz Nejmaru“ , vikali su.

Oni su se nakon nekoliko minuta mirno razišli, bez incidenata, a Nejmar im je na svom Instagram profilu odgovorio: „Ne dopustite da vas ljudi stave u njihovu oluju, pustite ih na miru“.

PSG je početkom sedmice suspendirao Mesija, nakon što je bez dopuštenja napustio klub i Pariz te otputovao u Saudijsku Arabiju. 

Argentinac je suspendiran na dvije sedmice, a sve je jasnije kako će na kraju ove sezone napustiti Park prinčeva. Njemu u junu ističe ugovor s aktuelnim prvakom Francuske i nema naznaka nastavka saradnje.

Nejmaru ugovor ističe na kraju sezone 2024./25. i nejasna je sudbina 31-godišnjeg brazilskog napadača.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.