ŽELI "OSVOJITI" NAVIJAČE

Katarski bankar hoće Mančester junajted, ovo su igrači koje je obećao kupiti

Američka porodica Glejzer prodaje velikana sa Old Traforda nakon 18 godina

Al Tani: Želi biti jedini vlasnik. Twitter

E. Ć.

4.5.2023

Jasim bin Hamad Al-Tani, katarski bankar i šeik, ponudio je Glejzerima (Glazer) pet milijardi fundi za Mančester junajted.

Al-Tani se obavezao da će, ukoliko postane novi vlasnik kluba, uložiti 800 miliona za poboljšanje klupske infrastrukture. 

Američka porodica Glejzer prodaje velikana sa Old Traforda nakon 18 godina, međutim, još nije poznato kako će se prodaja obaviti, odnosno da li će prodati klub u cijelosti ili djelimično.

U borbi za Junajted je čovjek koji je važio za najbogatijeg Britanca Džim Ratklif (Jim Ratcliffe) i misteriozni katarski bankar, odnosno konzorcij koji on predvodi.

Mbape: Želja katarskog bankara. AP

Ono što ih razlikuje je to što Al Tani želi biti jedini vlasnik kluba, dok Ratklif želi kontrolni paket od 50 posto. Braća Glejzeri bi zadržali 20 posto udjela i tako nastavili zarađivati od Junajteda.

Navijači žele model koji predlaže katarski šeik, a da bi ih još više privukao sebi, Al-Tani je obećao da će dovesti tri superzvijezde ukoliko kupi klub.

Riječ je o PSG-ovom Kilijanom Mbapeu (Kylian Mbappe), zvijezdi Bajerna Kingsliju Komanu (Kingsley Coman) i igraču madridskog Reala Eduardu Kamavingi (Camavinga). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.