TRENER ČELZIJA

Hrabrost ili ludost: Lampard i pored 10 poraza optimističan za svoju budućnost

Legendarni engleski fudbaler se i ne snalazi najbolje kao trener

Lampard: Bit će oprezniji pri izboru narednog kluba. AP

N. H.

6.5.2023

Čak i ako ne pratite sport, jasno bi vam bilo da je deset poraza u nizu previše. A ako pratite fudbal onda vas neće iznenaditi činjenica da je Frank Lampard bio mnogo bolji igrač nego što je trener.

Legendarni igrač Čelzija kao trener jedino je imao dobre rezultate kao šef stručnog štaba Derbija i u prvoj sezoni Čelzija, kada su imali zabranu transfera. Taj mandat je završen neslavno zbog loših rezultata. Potom je u januaru otjeran i iz Evertona, a sada sjedi na klupi londonskih Plavaca.

Ne ide mu baš najbolje. On je u posljednje četiri utakmice na klupi Karamela izgubio, a taj niz je nastavio i u Londonu. On je vodio Čelzi na posljednjih šest utakmica nanizao isto toliko poraza.

Na to treba dodati da on nije slavio u posljednjih 16 utakmica, a ta pobjeda je došla još u oktobru prošle godine na domaćem terenu protiv Kristal Palasa. 

On je svjestan da iduće sezone neće dobiti priliku da nastavi voditi Čelzi, a otkrio je da će pri odabiru narednog posla biti pažljiviji.

Moj je cilj pronaći pravi projekt, klub koji gaji jedan stil. Kad sam došao ovamo, srce me vodilo, ali znao sam da sam samo privremeno rješenje. Želim raditi negdje gdje ću imati priliku odraditi sve na svoj način. Ne želim zvučati izbirljivo, ali tako je - rekao je Lampard.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.