HAOS NA UTAKMICI

Na argentinskom Superklasiku podijeljeno čak sedam crvenih kartona

Nakon realiziranog penala igrač Rivera je provocirao protivnike, nakon čega je počela 15-minutna tučnjava

Tučnjava na utakmici Boke i Rivera. AP

FENA

8.5.2023

Na argentinskom Superklasiku malo prije posljednjeg sudijskog zvižduka izbio je haos nakon što je Miguel Borja (Migeel Borha) realizirao jedanaesterac i donio pobjedu River Plate nad Boka Juniorsima na stadionu Monumental.

Nakon provokacija, došlo je do 15-minutne tučnjave igrača oba tima, a sudija Dario Herera isključio je šestoricu igrača i trenera Boke Jorgea Almirona (Horhe).

Morali su intervenisati radnici objezbjeđenja i pripadnici specijalnih policijskih jedinica, kako bi konačno razdvojili ekipe, a kada su se stvari smirile, Herera je podijelio sedam crvenih kartona.

Rivalstvo između klubova glavnog grada Argentine Boce i Rivera je legendarno. Zbog sigurnosti i mogućnosti nasilnih sukoba, gostujućim navijačima nije dozvoljeno prisustvovanje nogometnim utakmicama u Argentini, uz neke izuzetke. Ovoga puta na stadionu je bilo 83.000 navijača Rivera, koji nakon pobjede ostaje na vrhu prvenstvene tabele.

U 2018., finale Kopa Libertadores između Boce i Rivera moralo je biti premješteno u Madrid iz sigurnosnih razloga nakon što su autobus u kojem su bili igrači Boce napali navijači Rivera na putu do stadiona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.