NA METI PROVALNIKA

Realovom heroju iz Kupa Kralja opljačkana kuća dok je on bio na utakmici

Rodrigo je u subotu igrao utakmicu protiv Osasune, a dok je bio na putu lopovi su mu opljakčali kuću

Rodrigo: Postigao 2 gola u finalu Kupa Kralja. AP

N. H.

8.5.2023

Brazilac Rodrigo (Rodrygo), član madridskog Reala, bio je na meti provalnika u noći sa nedjelje na ponedjeljak, koji su provalili u njegov dom u predgrađu glavnog grada Španije.

Policijski organi su zatekli provaljena vrata i nekoliko ispreturanih soba u vili, ali nije poznato koliko i šta su tačno oni ukrali.

Njegovi privatni čuvari nisu ništa uspjeli da vide i čuju, a shvatili su da je kuća obijena tek kad su ujutro obilazili.

Pljačka se dogodila svega dan nakon što je Rodrigo postigao dva gola u finalu Kupa Kralja i tako donio pobjedu Realu u susretu sa Osasunom. 

Sjajno brazilsko krilo je zadesila ista sudbina poput Daniela Karvahala (Carvajal) i Karima Benzeme, čija je kuća opljačkana prošle godine dok je Francuz bio na utakmici.

Španska policija je u saradnji s Europolom u oktobru 2019. godine najavila razbijanje mreže provalnika čija su meta bili fudbaleri Atletiko Madrida i Real Madrida.

Ostaje da se vidi hoće li ovo poremetiti Rodriga uoči utakmice Lige prvaka njegovog tima s Mančester sitijem koja je na programu sutra od 21 sat. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.