BIVŠI PRVAK U PROBLEMU

Fulemu triler s osam golova: "Očerupanim" Lisicama prijeti ispadanje

Prvak Engleske iz sezone 2016/17 "flertuje" sa Čempionšipom

Fulem: "Očerupao" Lisice. Twitter

E. Ć.

8.5.2023

Fudbaleri Fulema pobijedili su Lester u sjajnoj utakmici 35. kola engleske Premijer lige u kojoj smo vidjeli osam golova (5:3).

Ludnica na Kraven Kotedžu je počela već u 10. minuti kada je pogodio bivši veznjak Čelzija i Arsenala Vilijan (Willian). Osam minuta kasnije, za Fulem pogađa i nekadašnji napadač Totenhema Karlos Vinisijus (Carlos Vinicius), a do odlaska na odmor u strijelce se upisao i Tom Kirni (Carney).

Kirni je u 51. minuti postigao svoj drugi gol, a osam minuta kasnije uzvratio je Harvi Barns (Harvey Barnes). Lester je dodatno mogao smanjiti zaostatak,  ali je Džejmi Vardi (Jamie Vardy) promašio penal u 66. minuti.

Četiri minute kasnije stigla je kazna, a ponovo se u strijelce upisao Vilijan. Lester je u 81. minuti dobio novi penal, koji je u gol pretvorio Džejms Medison (James Maddison), a konačnih 5:3 postavio je Harvi Barns.

Fulem je sada 10. sa 48 bodova, dok Lester "flertuje" sa Čempionšipom. Prvak iz 2017. je na 30. mjestu sa 48 bodova, koliko imaju i Lids i Notingem Forest.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.