AKO ZAISTA DOĐE U RIJAD

S kim će Mesi igrati u Al Hilalu: Nekoliko poznatih imena i "krvnik" Argentine

Trenutno najvrijedniji igrač kluba je Brazilac Mičel, bivši igrač Flamenga koji vrijedi 8,5 miliona eura

Mesi: Navodno ide u Al Hilal. Twitter

11.5.2023

Sportska javnost sa pomnom pažnjom prati dešavanja oko Lionela Mesija (Messi, 35) nakon što je AFP objavio da je Argentinac postigao dogovor sa saudijskim Al Hilalom.

AFP je naveo kako će legendarni Argentinac zarađivati oko 400 miliona eura godišnje. 

Ono što je svakako zanimljivo fudbalskim fanaticima je što bismo, ukoliko Mesi zaista dođe u Rijad, opet mogli gledati njegov okršaj s najvećim rivalom Kristijanom Ronaldom (Cristiano) koji je u Al Nasru.

Ronaldo i Mesi: Ponovo jedan nasuprot drugog?. AP

U međuvremenu se oglasio i Mesijev otac Horhe (Jorge) koji je demantovao navode AFP-a. Ali kako kaže poslovica, gdje ima dima ima i vatre.

U slučaju da Mesi zbilja postane novi fudbaler saudijskog Al Hilala bit će zanimljivo kakva ekipa će ga dočekati.

Svjetski mediji su prenijeli kako Saudijci, u pokušaju da dodatno privole Mesija na dolazak, žele dovesti i njegove bivše saigrače iz Barcelone Serhija Buskeca (Sergio Busquets) i Đordija Albu (Jordi).

Dok i ako uopšte dođu Buskec i Alba, osvrnut ćemo se na trenutni tim saudijskog prvoligaša.

Trenutno najvrijedniji igrač kluba je Brazilac Mičel (Michel), bivši igrač Flamenga koji vrijedi 8,5 miliona eura.

Nekoliko je poznatih fudbalera kojih se sjećamo po nastupima u Evropi. Prvi na listi je Lusijano Vieto (Luciano Vietto), koji je igrao za Viljareal, Sevilju, Fulem, Sporting, a iz Atletiko Madrida je otišao u Saudijsku Arabiju.

Al Hilal s Mesijem. Transfermarkt

U Al Hilalu je i Musa Marega, bivši napadač Porta, Odion Igalo (Ighalo), nekadašnji igrač Votforda, Udinezea, Granade..., koji je jednu polusezonu proveo i u Mančester junajtedu.

Dres saudijskog tima nosi i Andre Kariljo (Carillo), koji je u svojoj karijeri igrao za Sporting, Benfiku i Votford.

Vjerovatno najzanimljiviji budući saigrač Mesiju mogao bi biti Salem Al Davsari (Al-Dawsari), reprezentativac Saudijske Arabije koji je srušio Argentinu (2:1) na Mundijalu u Kataru.

Saudijci su tada napravili jednu od najvećih senzacija u historiji svjetskih prvenstava. No, ispostavit će se da je to Argentincima bio dobar šamar.

"Gaučosi" su bili pod pritiskom rekorda. U Katar su stigli s nizom od 36 uzastopnih utakmica bez poraza i meč protiv Saudijske Arabije je trebao biti 37. kojim bi se izjednačili s Italijom.

Međutim, Saudijci su imali drugačije planove. Iako se činilo da će šokantan početak turnira uticati na Argentince, na kraju su Mesi i društvo osvojili Svjetsko prvenstvo nakon što su u finalu poslije penala savladali Francusku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.