O OSVAJANJU LIGE PRVAKA

Ponovo aktuelna priča o Gvardiolinom "prokletstvu": Oglasio se i Jaja Ture

Seluk je 2016. rekao kako je Gvardiola ponizio Jaju Turea, a kada je fudbaler iz Obale Slonovače napustio Etihad navodno je prokleo španskog trenera

Jaja Ture i Pep Gvardiola. AP

E. Ć.

9.5.2023

Bivši agent Jaje Turea (Yaya Toure) Dimitri Seluk je najavio kraj afričkog prokletstva koje španskom stručnjaku Pepu Gvardioli (Guardiola) "nije dozvoljavalo" da osvoji Ligu prvaka.

Seluk je 2016. rekao kako je Gvardiola ponizio Jaju Turea, a kada je fudbaler iz Obale Slonovače napustio Etihad navodno je prokleo španskog trenera.

Tureov tadašnji agent je poručio da afrički šamani nikada neće dozvoliti da Gvardiola osvoji Ligu prvaka zbog toga što se loše ponašao prema fantastičnom veznjaku.

- Zbog lošeg tretmana Jaje Turea, Gvardiola je okrenuo cijelu Afriku protiv njega, mnogi afrički navijači okrenuli su leđa Sitiju siguran sam da će mnogi afrički šamani spriječiti Guardiolu da osvoji Ligu prvaka u budućnosti. 

To će biti kao afričko prokletstvo za Gvardiolu. Život će pokazati da li sam u pravu ili ne - rekao je Seluk.

Siti je od tada bio nekoliko puta nadomak trofeja Lige prvaka, ali "Građani" su uvijek posustajali u ključnim momentima. Navijači Sitija su čak tražili od Turea da povuče kletvu.

- Želim da se izvinim zbog ovoga. Mislim da je vrijeme da se ova gorčina završi, i znam da se Jaja Ture osjeća isto jer želi samo uspjeh Sitiju. Mogu reći da su šamani skinuli kletvu i da vjerujem da će Siti sa Pepom osvojiti Ligu prvaka - izjavio je Seluk za Mirror.

Bivši Tureov agent tvrdi kako "Građani" imaju dobre šanse osvojiti Ligu prvaka ove godine.

- Ako ne ove, osvojit će sigurno u naredne tri godine - rekao je Seluk za Mirror.

O svemu se oglasio i Jaja Ture koji je rekao kako ne želi da se njegovo ime povezuje s kletvom.

- Mog bivšeg agenta mediji citiraju o "prokletstvu". Molim vas, nemojte me povezivati ​​sa ovim besmislenim i lijenim stereotipima o afričkim kletvama.

Ovaj čovjek me ni na koji način ne predstavlja. Širenje ovih stereotipa je štetno - napisao je Jaja Ture.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.