ŠPANSKI STRUČNJAK

Alonso ostaje na klupi Bajer Leverkuzena

Ćabi Alonso je preuzeo ekipu kada su bili u opasnoj zoni i doveo je do 6. mjesta i polufinala Evropske lige

Alonso: Niže uspjehe. AP

N. H.

10.5.2023

Ćabi Alonso (Xabi) ostat će glavni trener Bajer Leverkusena i na kraju sezone, uprkos velikoj zainteresovanošću evropskih klubova, uključujući i Real Madrid i Totenhem, izjavio je sportski direktor „apotekara“ Zimon Rolfes (Simon).

U klubu mirni

Rolfes je prije odlaska ekipe na prvu utakmicu polufinala Evropske lige protiv rome u četvrtak kazao da „uvijek postoje glasine“, ali da su u klubu mirni kada je u pitanju ta tema.

- On ima ugovor, tako da smo mirni. I trenutno razgovaramo o tome kako možemo unaprijediti tim za sljedeću godinu – kazao je Rolfes.

Bivši fudbaler Liverpula, Bajerna i Reala, Alonso, od prošle jeseni je na klupi Leverkusena, sa kojim ima ugovor do 2024. godine. Izveo je Bajer iz opasne zone i doveo ga do šestog mjesta i polufinala Evropske lige, gdje će se suočiti sa čovjekom koji ga je trenirao u Madridu, Žozeom Murinjom (Jose Mourinho), sada trenerom Rome.

Bez razgovora o produženju

Rolfes je kazao da do sada nije bilo razgovora o produženju Alonsovog ugovora, kako bi se koncentrisao na posljednje sedmice sezone.

- Prije svega želimo završiti sezonu i pokušati da izvučemo najviše. Onda slijedi duga ljetnja pauza tokom koje možete da se nosite sa takvim problemima – kazao je Rolfes.

Real Madrid, Totenhem i Vest Hem su među klubovima koji su zainteresovani za Alonsa, koji je sa reprezentacijom Španije osvojio dvije evropske titule i jedno Svjetsko prvenstvo, kao i Ligu prvaka sa Liverpulom i Real Madridom. Bajer (Leverkuzen) mu je prvi posao na mjestu trenera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.