NAJBOLJI STRIJELAC LIGE

Rat za potpis mladog Vipotnika: Slovenski golgeter na radaru Dinama i Zvezde

Žan Vipotnik je u ovoj sezoni izrastao u jednog od najinteresantnijih fudbalera

Vipotnik: Karijeru nastavlja u blizini domovine. Screenshot/Twitter

N. H.

11.5.2023

Fudbaler Maribora Žan Vipotnik sjajnim partijama je ove sezone skrenuo pažnju na sebe, a interes za njega su pokazali Dinamo Zagreb i Crvena zvezda, kao i neki klubovi iz Serije A.

Slovenac u dresu Maribora je ove sezone jedan od najboljih fudbalera u tamošnjoj ligi. U 28 odigranih utakmica u ligi postigao je 20 golova, dok je u Kupu Slovenije postigao još tri u četiri utakmice.

Ako je vjerovati naslovima iz slovenskih medija, Vipotnik bi Maribor mogao zamijeniti Zagrebom i Beogradom, a možda i nekim italijanskim gradom.

- Jasno je da će otići, samo je pitanje gdje i pod kojim uslovima. Razgovaramo sa šest klubova, među kojima je i Dinamo. Na kraju krajeva, tu reč ima i Žan s kojim smo zbog toga i produžili ugovor. Klubovi sami dižu cinu, mi smo postavili svoju, ali ona je već premašena. Tri kluba igraju u jednoj od pet najjačih liga - rekao je Marko Šuler, sportski direktor Maribora.

Italijanski mediji su pored dva regionalna velikana spomenuli i još neke klubove sa Apenina koji bi ga rado vidjeli u svojim redovima.

- Mariborov napadač trenutno je najbliže zagrebačkom Dinamu koji ga duže vremena prati, ali hrvatski prvak ima konkurenciju u vidu nekoliko italijanskih klubova. Vipotnika želi Genoa koja se vraća u Seriju A, zainteresiran je i Udinese koji je poznat po tome da voli mlade igrače, a tu je i Atalanta - piše Tuttomercato.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.