NEVJEROVATAN PROPUST

Ronaldo pobjesnio zbog sudijske odluke: Dosta je više

Sudija Migel Anhel Ortiz Arias svirao je kraj nakon šuta igrača Valjadolida, koji je završio u mreži Sevilje, što je razbjesnilo sve na stadionu

Ronaldo: Nezadovoljan suđenjem. Screenshot/Twitter

N. H.

15.5.2023

Legendarni brazilski fudbaler Ronaldo Nazario de Lima žestoko je reagirao nakon dešavanja na utakmici Real Valjadolida i Sevilje koja je završena pobjedom gostiju.

Na toj utakmici viđen je i šokantna scena za kakvu se teško sjetiti da se ikad dogodila u nekoj od elitnijih evropskih liga.

Sudija Migel Anhel Ortiz Arias (Miguel Angel) svirao je kraj prvog poluvremena nakon šuta igrača Valjadolida, koji je završio u mreži.

Snimci pokazuju da je sudija dosudio kraj prvog poluvremena nakon što je lopta šutirana. U nastavku utakmice Sevilja je postigla tri gola i ostvarila pobjedu, a time je ugrozila opstanak Valjadolida u društvu najboljih. 

Kontroverzna situacija, koju su neki nazvali i najvećom pljačkom u historiji fudbala, izazvala je revolt fudbalera, ali i predsjednika Ronalda Nazarija.

Brazilac je poručio da iz njegovog kluba više neće šutjeti, već da će se boriti protiv ovakvih situacija.

- Nedopustivo je ovo što se dogodilo u Zorilji. Do sada smo šutjeli pokušavajući službenim putem, sastancima i peticijama opravdati svoje nezadovoljstvo izbjegavajući javno eksponiranje. Ali dosta je više! Ovo je profesionalni fudbal i tražimo objašnjenja. Greške ovakvih dimenzija mogu promijeniti cijelu sezonu - rekao je Ronaldo i poslao poruku:

- Neka jedna stvar bude jasna! Borit ćemo se protiv svega i svih jer mi smo Valjadolid. Naš tim, naši navijači i naš grad dali su sve i niko nam to neće oduzeti - zaključio je slavni Brazilac u reakciji na Twitteru.

Ovim porazom Valjadolid ostao je tik iznad opasne zone, pošto na četiri kola prije kraja španske La Lige imaju samo bod prednosti. 

Vodit će se velika borba jer je šest ekipa unutar šest bodova, a dvije će ispasti u niži rang jer je treća već dugo poznata, a to je Elče koji nema šansu za opstanak. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.