ZA VRIJEME PROSLAVE

Tuluz suspendirao fudbalera zbog seksističkih komentara upućenih političarki

Zakaria Abuhlal je izazvao pravi skandal svojim ponašanjem prema lokalnoj političarki Lorens Aribaž

Abuhlal: Seksistički komentar uputio političarki. Screenshot/Twitter

N. H.

16.5.2023

Krilni napadač Tuluza Zakaria Abuhlal (Aboukhlal) izazvao je skandal u Francuskoj nakon što je seksističkim komentarom uvrijedio lokalnu političarku Lorens Aribaž (Laurence Arribage), prenosi L'Equipe.

Marokanski fudbaler se tokom proslave osvajanja Kupa Francuske posvađao sa savjetnicom za sport u gradskoj upravi Tuluza.

Do incidenta je došlo dok je govor u gradskoj vijećnici, za vrijeme svečanog prijema, držao trener Tuluza Filip Montanije (Philippe Montanier), a nekoliko igrača je bilo glasno pa ih je Aribaž zamolila da se stišaju. 

- U mojoj kući žene ne razgovaraju tako s muškarcima – uzvratio joj je Abuhlal.

Tuluz je suspendirao svog igrača zbog sekstitičkog ispada.

- Zbog ozbiljnih tužbi protiv igrača Tuluza Zakarie Abuhlala, klub objavljuje da će igrač trenirati odvojeno od profesionalne ekipe do daljnjeg, sve dok ne dobijemo rezultate interne istrage – objavio je klub.

Podsjećamo, ovaj fudbaler je dospio u žižu javnosti prije nekoliko dana zbog toga što nije želio igrati za Tuluz protiv Nanta na dan borbe protiv homofobije. Društvo u bojkotu su mu činila još dva fudbalera Tuluza, među kojima je bio i potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Said Hamulić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.