HRVATSKI VEZNJAK

Kovačić napušta London: Seli se u redove velikog rivala

Mateo Kovačić je spreman za prelazak u redove mančesterskog giganta

Kovačić: Spreman za prelazak u Siti. AP

N. H.

16.5.2023

Mateo Kovačić, hrvatski veznjak i član Čelzija, prema pisanju britanskih medija, trebao bi karijeru nastaviti u redovima Mančester sitija. Španski menadžer Pep Gvardiola (Guardiola) radi sve što je u njegovoj mogućnosti da ga dovede u svoje redove.

Zamjena za Gundoana

Kovačić je u Čelziju od 2018. godine, kada je prvobitno stigao na posudbu iz madridskog Reala, da bi godinu kasnije potpisao petogodišnji ugovor s londonskom ekipom, koji traje do kraja naredne sezone.

Britanski mediji tvrde kako bi ovaj vezni fudbaler rado prešao u Gvardiolinu ekipu, a uz Građane, interesovanje za njegov potpis pokazao je i minhenski Bajern, ali jasno je da tu Siti ima znatno veće šanse, pogotovo zbog uslova koje mu mogu ponuditi.

Dodaje se kako bi Kovačić u Siti došao kao zamjena za Ilkaja Gundoana (Ilkay Gundogan), kojem na kraju ove sezone ističe ugovor s Građanima.

Kreće rasprodaja u Čelziju

Kovačić je ukupno za Čelzi odigrao 220 utakmica, a uspio je postići šest golova i tome dodati 15 asistencija.

Najveći uspjeh s klubom mu je osvajanje Lige prvaka 2021. godine, a uz to je osvojio UEFA-in Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo, kao i Evropsku ligu.

Britanski mediji dodaju kako će uz Kovačića Čelzi prodati još nekoliko fudbalera, a da su na izlaznim vratima Mejson Maunta (Mason Mount), Konor Galaher (Conor Gallagher) i Eduar Mendi (Edouard Mendy). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.