LEGENDA KLUBA S GRBAVICE

Samir Bekrić se oprašta od dresa Željezničara: U nedjelju igra posljednju utakmicu

Bekrić je četiri puta oblačio dres Željezničara, a sada će ostati u ulozi sportskog direktora

Bekrić: Oprašta se od fudbala. Facebook

N. H.

18.5.2023

Iskusni fudbaler Samir Bekrić (38) u nedjelju igra svoju posljednju utakmicu u dresu Željezničara protiv Posušja.

Oproštaj legendarnog fudbalera potvrdio je i klub s Grbavice. Oni su naveli njegov oproštaj kao dodatni razlog za punu Grbavicu u susretu koji je veoma bitan za Želju u borbi za Evropu.

Bekrić je rođen 1984. godine u Tuzli, a karijeru je počeo u redovima Gradine. Prvi put je na Grbavicu stigao 2007. godine, a tri godine kasnije su ga prodali u južnokorejski Inčon junajted za 250.000 eura. 

Bekrić je kasnije igrao za Tobol, a 2012. godine se drugi put vratio u Željezničar. Nakon toga je igrao za Mes Kerman i Bunjodkor, prije povratka na Grbavicu 2016. godine. 

On je nakon toga igrao za Zrinjski i Slobodu, a 2020. godine se vratio četvrti i posljednji put vratio u Željezničar gdje će u nedjelju odigrati svoju posljednju utakmicu.

Iako ima 38 godina, Bekrić je ove sezone odigrao 15 utakmica u Premijer ligi BiH, a postigao je jedan gol i to kakav. On je u prvom ovosezonskom derbiju protiv Sarajeva pogodio iz slobodnog udarca u sudijskoj nadoknadi za 2:2.

Ljubimac navijača će ostati i dalje u Željezničaru, ali u ulozi sportskog direktora. Tu funkciju je obavljao i u dosadašnjem dijelu sezone.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.