ENGLESKA PREMIJER LIGA

Liverpul kiksao na Anfieldu: Junajted na korak od Lige prvaka, Everton do poravnanja u triler završnici

Pobjeda Mančester junajteda i remi Liverpula su doveli Redse u nezgodnu situaciju i čini se da će Liga prvaka u narednoj sezoni za njih ostati kao san

Kasemiro: Postigao odličan gol. Screenshot/Twitter

20.5.2023

Mančester junajted je slavio na teškom gostovanju kod ekipe Bornmuta rezultatom 0:1, dok je Liverpul izgubio bodove na svom stadionu Anfield Road i tako sebi poprilično upropastio šanse za nastupanje u narednom izdanju Lige prvaka.

Mančester junajted je fenomenalnim golom Kazemira (Casemiro) u 9. minuti utakmice došao do prednosti, a nju nisu ispustili do kraja utakmice. 

Liverpul je na Anfieldu remizirao u utakmici sa Aston Vilom. Utakmica je završena rezultatom 1:1. 

Ekipa iz Birmingema je imala priliku da u 22. minuti dođe do vodstva, ali je Oli Votkins (Ollie Watkins) promašio penal. 

Ipak, pet minuta kasnije Džejkob Remzi (Jacob Ramsey) uspio je ono što Votkins i zatresti mrežu Brazilca između stativa Liverpulovog gola, Alisona. 

Liverpul je uspio doći do poravnanja u 90. minuti preko Roberta Firmina, miljenika publike, ali više od toga nisu uspjeli. 

U još jednoj triler završnici Vulvsi su ispustili pobjedu u desetoj minuti sudijske nadoknade u utakmici sa Evertonom. 

Hvang Hi-Čan (Hwang Hee-Chan) je pogodio za Vukove u 34. minuti, a Evertonovo izjednačujući gol je došao u posljednjim sekundama poslije apsolutne zbrke u šesnaestercu domaće ekipe. Strijelac gola je bio Jeri Mina (Yerry). Everton je sada dva boda ispred Lidsa koji je prvi ispod crte. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.