PREMIJER LIGA BIH

Željezničar slavio na oproštaju Bekrića: Plavi u finišu razbili Posušje

Posušje je posustalo u posljednjim minutama utakmice

Željezničar - Posušje - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

21.5.2023

Željezničar je u okviru 32. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekao Posušje na Grbavici. Utakmica je završena rezultatom 3:0.

Utakmica je nakratko prekinuta u 9. minuti kako bi se Samir Bekrić oprostio od dresa Željezničara. 

Plavi su dominirali od početka utakmice. Amoa (Joseph) je u 20. minuti šutirao glavom iz peterca, ali je lopta otišla tik pored gola. 

Prijetilo je i Posušje. U 38. minuti je Brković pogodio prečku domaćina poslije slobodnog udarca i odlično zaprijetio protivnicima. 

U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena nakon gužve, na nekoliko metara od gola lopta je pogodila Amou, ali otišla ponovo pored stative gola Posušja.

U 58. minuti je viđena najbolja prilika za Željezničar. Krpić i Amoa su sami izašli ispred golmana Kukića. Krpić je bio sebičan i nije želio dodati saigraču, a njegov udarac je odbranio golman Posušja. 

Deset minuta nakon toga Brazilac u dresu Plavih Santos je izašao sam pred Kukića, ali golman Posušja je ponovo bio odličan i uspio je blokirati udarac. 

Željezničar je i poslije toga nastavio prijetiti, a gol su postigli u 84. minuti preko Armina Hodžića nakon jednog centaršuta koji je spustio Sulejman Krpić.

Dvije minute kasnije je dobio crveni karton i Pavlović iz Posušja, a Štilić je bio siguran sa bijele tačke za pobjedu svoje ekipe.

Amoa je pogodio za 3:0 u samom finišu utakmice za potvrdu nove pobjede Plavih. 

Željezničar uprkos pobjedi nije siguran za odlazak u Evropu, pošto je i Široki Brijeg slavio protiv Sloge iz Doboja rezultatom 1:0 i o svemu će se odlučivati u posljednjem kolu.

Posušje, s druge strane, i dalje je potreban samo bod kako bi osigurali opstanak u elitnom rangu bh. fudbala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.