SA LICA MJESTA

Pogledajte kako teku pripreme u Istanbulu: Na ovom stadionu će Džeko igrati finale Lige prvaka

Inter i Mančester siti će odmjeriti snage 10. juna

Stadion u Istanbulu - Avaz
Stadion Istanbul - Avaz
Stadion u Istanbulu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
E. Ć.

23.5.2023

Nakon što je Džanan Musa sa svojim Real Madridom osvojio Euroligu, navijači u Bosni i Hercegovini navijaju da se na krov Evrope popne i Edin Džeko.

"Dijamant" i njegov Inter će se za titulu Lige prvaka boriti protiv Mančester sitija, a susret se igra 10. maja u Istanbulu.

Bilo je spekulacija da će Turska ponovo ostati bez finala Lige prvaka, ali je UEFA ubrzo to demantovala. U Istanbulu su počele pripreme za veliko finale.

Domaćini "šminkaju" najveći stadion u Turskoj. Olimpijski stadion, kapaciteta blizu 75.000 gledatelja, ugostit će spektakularan duel Intera i Sitija.

Bit će ovo drugo finale najjačeg evropskog takmičenja koje će ugostiti Olimpijski stadion u Istanbulu. 

Jedna od najvećih utakmica u historiji fudbala odigrana je na ovom stadionu, ona između Milana i Liverpula, kada su "Redsi" nadoknadili 3:0, a onda nakon penala došli do titule prvaka Evrope.

Stadion je napravljen 2002. godine, a renoviran je 2005. i 2020. godine. Radovi otprije tri godine koštali su gotovo 140 miliona dolara.

Inače, bit će to emotivan susret za našeg Džeku. Igrat će prvo finale Lige prvaka u svojoj karijeri, a nasuprot će biti njegov bivši klub Mančester siti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.