PREMIJER LIGA BIH

Leotar se žalio zbog nedobijanja licence, Savez donio konačnu odluku

Drugostepena komisija je danas jednoglasno donijela odluku da se usvaja žalba Leotara, te da se timu sa Polica daje licenca

Trebinjci i naredne sezone u Premijer ligi. FK Leotar

E. Ć.

23.5.2023

Održana je Drugostepena komisija za licenciranje klubova Fudbalskog saveza BiH na kojoj se odlučivalo o žalbi Leotara.

Trebinjci su se žalili na odluku Prvostepene komisije koja im nije dodijelila licencu za učešće u Premijer ligi Bosne i Hercegovine naredne sezone.

Drugostepena komisija je danas jednoglasno donijela odluku da se usvaja žalba Leotara, te da se timu sa Polica daje licenca za takmičenje u Premijer ligi BiH iduće sezone.

- Na sjednici se odlučivalo po žalbi FK „Leotar“ Trebinje na odluku Prvostepene komisije za licenciranje klubova o odbijanju licence za učešće u takmičenju Premijer lige BiH za sezonu 2023/24.

Drugostepena komisija za licenciranje klubova je nakon pregleda dostavljene dokumentacije utvrdila da je FK „Leotar“ Trebinje dostavio potrebne dokaze, čime je ispunio uslove iz Pravilnika o licenciranju klubova za učešće u takmičenju Premijer lige BiH. 

Nakon toga je Drugostepena komisija za licenciranje klubova jednoglasno donijela odluku da se usvaja žalba, odluka Prvostepene komisije se ukida i daje se licenca FK „Leotar“ Trebinje za takmičenje u Premijer ligi BiH u sezoni 2023/2024. Ova odluka je konačna - saopćeno je iz Fudbalskog saveza BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.