ČUVENI NAPADAČ

Legendarni Van Nistelroj šokirao upravu PSV-a: Odlazi kolo prije kraja sezone

PSV žali zbog odluke Van Nistelroja i zahvalan mu je na osvajanju nizozemskog superkupa i nizozemskog kupa ove sezone, naveli su iz kluba

Van Nistelroj: Osvojio dva trofeja. Twitter

E. Ć.

24.5.2023

Legendarni Rud van Nistelroj (Ruud van Nistelrooy) šokirao je čelnike PSV-a, nakon što je podnio ostavku kolo prije kraja sezone.

Proslavljeni napadač, između ostalih, PSV-a, Mančester junajteda i Real Madrida, s timom iz Ajndhovena osvojio je Kup i Superkup Nizozemske, dok je 2. u prvenstvu s utakmicom manje.

Van Nistelroj je ovu odluku donio jer je smatrao da nema dovoljnu podršku uprave kluba.

- Nakon nekoliko rasprava o internim stvarima koje su se dogodile posljednjih sedmica, u utorak navečer održan je sastanak između uprave i Van Nistelroja.

Odlučeno je da se fokusiramo na utakmicu sljedeće nedjelje protiv AZ Alkmaara i da nastavimo razgovore nakon sezone, ali Van Nistelrooy je jutros izvijestio da, prema njegovom mišljenju, nema dovoljnu podršku unutar kluba kako bi nastavio dalje.

PSV žali zbog odluke Van Nistelroja i zahvalan mu je na osvajanju nizozemskog superkupa i nizozemskog kupa ove sezone, za koju se nadaju da će je zaključiti drugim mjestom u prvenstvu - saopćio je PSV.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.