POGRIJEŠIO U PROCJENI

Legenda Liverpula se izvinila defanzivcu Mančester junajteda

Lisandro Martinez se ove sezone pokazao kao glavna karika u ekipi "Crvenih đavola"

Lisandro Martinez. Screenshot/Twitter

N. H.

24.5.2023

Džejmi Karager (Jamie Carragher), nekada odlični centralni defanzivac, a sada analitičar, izvinio se Lisandru Martinezu nakon što je progonozirao da defanzivac Mančester junajteda neće moći igrati u Premijer ligi.

Prognoza legende

Legendarni defanzivac sa Anfield Roada smatrao je da Argentinac, visok 1.75, neće moći da se nosi sa višim i fizički jačim napadačima u Engleskoj.

Međutim, bivši fudbaler Ajaksa odlično se uklopio u tim Junajteda pod vodstvom Erika Ten Haga, koji ga je vodio i u amsterdamskoj ekipi, te je postao je jedan od najboljih igrača „Crvenih đavola“.

Upravo se njegovo odsustvo iz tima poklopilo sa slabijim predstavama kluba sa Old Traforda.

O svojoj karijeri

Karagera, fudbalskog eksperta Sky Sportsa, podsjetili su na izjavu o omalenom Argentincu.

- Ne radi se o Lisandru Martinezu, već o bilo kojem centarlnom beku. Svaki centralni bek koji dolazi u Premijer ligu i koji je ispod 1.80, mislite da će imati problema, ali to nije bio slučaj sa njim – odgovorio je Karager i priznao da je bio zabrinut i kad je sam igrao u Premijer ligi: 

- Nisam bio najviši štoper i odlazio sam na utakmice zabrinut da će me „pronaći“ protivnički napadači i da će me maltretirati u vazduhu. Lisandro Martinez je niži od mene i pomislio sam „Kako ćeš to prevazići u Premijer ligi?“ Svaki igrač ima slabosti, kakve god da su, fizičke ili tehničke, ali najbolji igrači kriju svoje slabosti.

Izvinjenje Karagera 

Lisandro Martinez je igrama dokazao da je Karager pogriješio u procjeni.

- On je ratnik, pravi je lider i kada pomislite na kičmu Junajtedevog tima, svakako pomislite na njega i Kazemira. Njihov dolazak je bio pun pogodak za taj klub. Mislim da je uslijedio veliki pad u igrama Junajteda otkad je Martinez povrijeđen – rekao je nekadašnji fudbaler Liverpula i uz osmijeh dodao:

- Izvinjavam se Lisandru i svim navijačima Mančester junajteda. Ako možete, molim vas, prestanite da mi tvitujete o Lisandru Martinezu! Molim vas! – završio je svoj monolog Karager.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.