EMOTIVNI RASTANAK

Na predstavljanje u Realu poveo cijeli komšiluk: Danas se oprašta u suzama

Asier Iljaramendi je odlučio napustiti Real Sosijedad nakon ove sezone, a obratio se navijačima

Asier Iljaramendi na današnjoj konferenciji za medije. Screenshot/Twitter

N. H.

24.5.2023

Asier Illaramendi (Illarramendi), 33-godišnji baskijski veznjak danas je potvrdio kako se oprašta od svog Real Sosijedada.

Iljaramendi je na počecima svoje karijere bio jedan od najperspektivnijih veznjaka svijeta, ali su povrede učinile svoje i njegovo tijelo sve teže prati ritam vrhunskog fudbala.

Zasad nije poznato hoće li nastaviti karijeru. 

Iljaramendi je u ljeto 2013. godine za 32 miliona eura prešao u madridski Real, ali je ostao jedan od najvećih transfer promašaja Kraljeva u tom periodu. Zbog povreda i velike konkurencije je započeo samo 20 utakmica u dvije i po sezone koliko je bio u Madridu. Na potpisivanje ugovora sa Realom pozvao je cijeli svoj komšiluk, a danas je u suzama održao konferenciju za medje na Anoeti.

- U sportskom smislu osjećao sam se dosta dobro, iako se u prvom dijelu sezone nisam previše istakao i bilo je teško. Bila je to teška i tužna odluka, ovdje sam mnogo godina i ovo je moj dom, nije lako reći zbogom. Želio bih uživati još nekoliko godina ovdje, ali došao je moj kraj, vrijeme je da se raziđemo – poručio je Iljaramendi. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.