BH. REPREZENTATIVAC

"Avazov" vremeplov: Pjanić je trebao u Lacio, a završio u Romi, evo šta je rekao za naš list 2011. godine

Miralem je na kraju završio u Rimu, ali u dresu "Vučice"

Miralem Pjanić. Twitter

S. S.

25.5.2023

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić trenutno nastupa u Saudijskoj Arabiji, u dresu Al Sardže.

Pjanić je nakon nekoliko sjajnih sezona na najvećoj fudbalskoj sceni, odlučio preseliti se u Dubai.

Miralem je svoju karijeru započeo u Mecu iz kojeg je otišao u Lion, a nakon Liona se preselio u Italiju. Pjanić je igrao za Romu i Juventus prije odlaska u Barcelonu.

Zanimljivo da je Pjanić iz Liona otišao u Romu, a za njega se 2011. zanimao gradski rival "Vučice", ekipa Lacija.

Nije došlo do dogovora s Lacijom, ali je Pjanić na ljeto 2011. ipak stigao u Rim - u redove Rome.

U nastavku donosimo tekst iz "Dnevnog avaza" objavljen 22. juna 2011. godine.

Tekst iz "Dnevnog avaza" objavljen 22. juna 2011. godine. Avaz

Klod Puel (Claude) konačno je otjeran iz Liona. Trener s čijim se dolaskom na Žerlan poklopio prekid niza od sedam titula  prvaka Francuske, sreću će pokušati potražiti u nekom drugom klubu, na veliko zadovoljstvo navijača, koji su odavno uvidjeli da je njegov angažman donio više lošeg nego dobrog.

Miralem Pjanić davno je najavio takav rasplet, tvrdeći da bi bilo nevjerovatno da Puel ostane na klupi i nakon treće sezone bez važnijeg trofeja. 

Loš ambijent

- To sam i očekivao. Navijači su stvorili veliki pritisak na predsjednika i Upravu kluba,a samim tim i na nas. U posljednje vrijeme vladao je veoma loš ambijent. Bilo bi katastrofalno da je Puel ostao. 

Sada ćemo vidjeti ko će biti izabran za novog trenera, ali ko god da bude, valjda će vratiti atmosferu i ostvariti bolje rezultate - kaže Pjanić.

Jedno je sigurno, Puel našem reprezentativcu neće mnogo nedostajati. Pjanić je pod njegovom palicom više sjedio na klupi nego što je igrao, iako je u mnogo navrata golovima koje je postigao nakon ulaska s klupe potvrdio da se na njega treba ozbiljnije računati.

- Nisam s njim imao neke specijalne odnose, ni dobre, ni loše. Bio je profesionalac. Vjerujem da je imao dobre namjere, ali mislim da jednostavno nije bio spreman za klub poput Liona. Ne mogu reći da nije dobar stručnjak, ali je došao u lošoj fazi. Pokušao je promijeniti previše stvari koje nije trebao - priča Pjanić.

Novi ugovor

Šta će biti s Miralemom? Hoće li Puelov odlazak utjecati na to da ostane ili će sreću potražiti negdje drugo?

- Imam još dvije godine ugovora, a nude mi novi, na još dvije. Kada se vratim s odmora, sjest ću s ljudima iz kluba i vidjeti na šta će to izaći - kaže Pjanić.

Ovih dana puno se priča o mogućnosti Miralemovog transfera u Lacio. Delegacija rimskog kluba navodno je već u Lionu, gdje razgovara o mogućnosti kupovine Pjanića, za sumu od 12 miliona eura.

- Ima dosta toga. Trenutno sam na odmoru i ne želim se puno zamarati. Kada se vratim, porazgovarat ću s ocem i  menadžerom i izvagati situaciju - zaključuje Pjanić.

Lulić će se izboriti za mjesto

Ako je suditi prema Pjanićevim riječima, ima šansi da Senad Lulić u Laciju za kolegu dobije svog reprezentativnog suigrača.

- Drago mi je zbog Lulića, super je što je otišao u veliki klub. Siguran sam da će izboriti mjesto, jer je odličan fudbaler. Odlazak u Lacio je, u prvom redu, sjajan za njega lično, a  vjerujem da će se dobro odraziti i na reprezentaciju - rekao je Pjanić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.