DOM FK SARAJEVO

Travnjak na Koševu će biti po UEFA standardima, stigla mašina sa Ajaksovog stadiona

Nekoliko mjeseci su trajali pokušaji prošivanja travnatog sloja najvećeg bh. stadiona, a više vrsta mašina nije to moglo uraditi, naveo je Đozo

Posljednja faza renovinaranja travnjaka - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
E. Ć.

26.5.2023

Predsjedavajući opštine Centar Sejad Đozo oglasio se na Facebooku putem kojeg je obavijestio javnost o početku nove faze radova na travnjaku stadiona Asim Ferhatović Hase.

- Nakon što su probijeni svi rokovi, konačno započelo prošivanje travnjaka na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase, koje bi trebalo biti okončano za 14 dana.

Nekoliko mjeseci su trajali pokušaji prošivanja travnatog sloja najvećeg bosanskohercegovačkog stadiona, a više vrsta mašina nije to moglo uraditi.

Ova koja je dovezena sa stadiona nizozemskog Ajaksa trebala bi završiti posljednju fazu postavljanja hibridnog travnjaka, ali usporeno, zbog spornog sastava nosivo-hranidbenog sloja.

Upravo taj sastav je uzrokovao nevjerovatnu tvrdoću spomenutog sloja, zbog čega su između ostalog probijeni svi rokovi predviđeni za realizaciju projekta postavljanja travnjaka po UEFA standardima na ovom stadionu - napisao je Đozo.

Podsjećamo, proces kompletnog renoviranja travnjaka stadiona Asim Ferhatović Hase počeo je još u avgustu prošle godine.

Završen je tek u aprilu ove godine, a zbog radova je Sarajevo bilo primorano igrati van Koševa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.