"PREKO GLAVE" BRAZILCA

Kros više nema namjeru tući se zbog Viniciusa

Posebno je ljut Kros koji više nema namjeru tući se zbog Viniciusa i borbi koje se ne mogu dobiti, kaže Estrada

Krus na utakmici. Twitter

A. O.

27.5.2023

Popularni španski novinar Pipi Estrada izjavio je da svlačionica Real Madrida ima sve manje razumijevanja za Vinisijusa Žunior (Vinicius Juniora), ali i to da je nekim igračima „preko glave“ Brazilca.

Estrada kaže da je posebno ljut Toni Kros (Kroos). Inače, glavna tema ovih dana je Džunior jer je konstantno van Madrida suočen s rasističkim uvredama.

Estrada tvrdi da već svi znaju da je Realova svlačionica poprilično uznemirena zbog Viniciusa.

- Posebno je ljut Kros koji više nema namjeru tući se zbog Viniciusa i borbi koje se ne mogu dobiti. A Kros nije jedini. Nijemac je dosad javno uvijek branio saigrača i njegove poteze je opravdavao time što je još uvijek mlad. Igrao sam s veteranima Reala i rekli su mi da bi ga oni prvim avionom poslali nazad u Brazil da je u njihovoj eri iskazivao takvo nepoštovanje prema saigračima, sudijama i protivničkim navijačima – kaže Estrada.

Ipak, na Santiago Bernabeu ne dijele takvo mišljenje. Navodno se ovom Brazilcu sorema novi ugovor, što je potvrdio i Fabricio Romano (Fabrizio), kazavši da će Real u narednim danima ozvaničiti produžetak saradnje s Brazilcem te je jasno da je tim činom klub stao iza svoga igrača.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.